Постои можност

Ако цел ден си активен како пчела,
работиш како коњ,
и на крајот на денот си уморен како куче,
тогаш консултирај се со ветеринар,
постои можност да си магaре!

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаМажот и го подметнува весникот под нос на жената -Прочитај ја оваа статија за рибите, мила. -Зошто? -Од нив би можела... + повеќе

Си биле американец, русин и македонец. И не е битно што правеле, битно македонецот победил!

Доаѓа Трпе дома, мртов пијан. Трпана му врзува еден шамар и му вика: - Ќе пиеш уште, а? Трпе молчи. Трпана пак му... + повеќе

Големите умови разговараат за идеи. Просечните умови разговараат за настани. Малите умови разговараат за луѓе. Елеонор... + повеќе