Ближен

Љуби го блажниот свој,
но не дозволувај да те фатат.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаЕден ден, во прелетување низ шумата гавранот видел парче леб. Вешто го зел и почнал да си размислува: - Не смеам да си... + повеќе

Иде некој дедо 80 годишен на преглед и докторов му вика: - Браво бе деде имаш супер крвна слика, притисокот ти е ко на... + повеќе

Полицаец се враќа порано од работа. Влегува дома и слуша чудни звуци од спалната. Влегува во спалната и ја гледа жена... + повеќе

Слонот ја зафркава камилата: - Зошто ти се цицките на грбот? Камилата: - А тебе зошто ти е ку*от на главата?