Моќ

Според грчката митологија, луѓето биле отпрвин создадени со 4 раце, 4 нозе и глава со 2 лица. Плашејќи се од нивната моќ, Зевс потоа ги поделил на 2 дела, осудувајќи ги да ги минат животите во потрага по своите други половини.

~ Платон

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаШетаат двајца програмери по улица и сретнуваат згодна девојка: Првиот - Види какви `proprieties` имаа оваа девојка.... + повеќе

Влага полицаец во автобус на ЈСП и му вика на шоферот: - Дај ми 2 карти. - Зошто ти се 2 карти? - Па ако ја изгубам... + повеќе

Што е иронија: - Кога црнецот се презива Вајт, - Кога белецот се презива Блек, - Кога Црногорец се вика Радиша, - Кога... + повеќе

Пијаница се враќа дома касно, а жена му не му отвора. По извесно време тропање и закани, и вели: Драга, имам букет за... + повеќе