Дванаесет

Подобро пет до дванаесет,
отколку ниедна после еден.

Афоризми: 

Афоризми

 • Во тиквешко негде во некое село, кај сланата тивко венеше Цвете, ја видов со друг се гнете.
  Tаа витка се витка, снага крши а тој проклетиот...

 • Жената е како сенка:
  - Ако трчаш по неа, бега.
  - Ако трчаш пред неа, трча по тебе .

 • Никогаш не се расправај со будала.
  Луѓето можеби нема да ја воочат разликата.

 • Љубовта е сама по себе награда а омразата е сама по себе казна!