Западна

Македонија нема територијани претензии кон никого.
Па дури ни кон Западна Македонија!

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаСе пријавиле Фата и Шемса на конкурс во јавна куќа. Се враќа вечерта Фата дома, а Мујо прашува: - И, како поминавте? -... + повеќе

Само Чак може да ја фрли куќата низ прозор.

Пресретнува човек господин во костум, вади пиштол и се заканува: - Дај ми ги твоите пари! - Но, јас...јас сум...... + повеќе

Трпана на Трпе му вели знаеш ли дека утре ми е роденден? Да знам. Трпана: А што ке ми купиш? Незнам одговара Трпе.... + повеќе