Не кради

Во Библијата пишува:
Не кради.
Ама каде се чуло и видело министер да чита Библија!?

Афоризми:

Повеќе од Вицотека- Зете, замисли си ако дојдат турците, да не заврзат и ти речат: - Качи и се на баба ти или ќе те заколеме, што ќе... + повеќе

Итар Пејо сонувал многу пари и бројот 6. Сабајлето станал во 6 часот и 6 минути, повикал такси со регистрација 666 му... + повеќе

Млад брачен пар добиле дете. Тие двајцата биле бели а детето црно. На мажот му станало сомнително, па ја прашал жената... + повеќе

Трпе се пријавил во квизот "Момент на вистината". Го приклучиле за детекторот за лаги, му ги објасниле правилата и на... + повеќе