Влада

Мојата влада не може да пее македонски песни!
Пола влада не знае македонски.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаПолицаец застанува пијан маж и го прашува: – Каде сте тргнале толку доцна навечер? – На предавање. – Е како да не. Кој... + повеќе

Gleda plavuša meni u kafiću. 'Oprostite, što vam je to hibiskus?' 'To je čaj.' 'Onda jedan hibiskus od kamilice!'

Тој: Дали ќе се омажиш за мене ? Таа: Имаш ли стан ? Тој: Не.. Таа: Имаш ли BMW ? Тој: Не.. Таа: Зимаш ли плата? Тој:... + повеќе

Дечкото: - Сакаш бакнеж ? Девојката: - Не! Дечкото: - Знаеш ли што те прашав? Девојката: - Да! Дечкото: - Што?... + повеќе