Ум

- Ум да се продава за пари,
секој ќе си купи и умен ќе биде.

Афоризми:

Повеќе од Вицотека7-ТЕ ЧУДА НА КОМУНИЗМОТ 1. Секој беше вработен. 2. Иако секој беше вработен, никој ништо не работеше. 3. Иако никој... + повеќе

Една девојка го прашува својот дечко: Дали си заљубен во мене? Тој и одговара: Не! Девојката го прашува: Дали... + повеќе

- Како ќе познаеш дека плавуша возела кола? - Има кондом на мењачот.

Финале на светско првенство во фудбал. Целиот стадион распродаден уште пред 5 месеци, а Трпе седи до празно место.... + повеќе