Пријател

Кој лаже, тој и краде,
кој краде тој и има,
кој има тогаш тој е добар пријател.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаГо прашува детето својот другар од кај доаѓаат децата? - Од на мајка ти пи*ката, од кај па ја да знам!!!

После водење љубов девојката прашува: Ако после ова оставам трудна и родам дете како ќе го крстиме? Дечкото го вади... + повеќе

Трпана си доаѓа дома со нови обетки. Трпе ја прашува: - Од кај ти се? - Ги добив на лотарија. После некое време пак: -... + повеќе

Жената е како сенка: - Ако трчаш по неа, бега. - Ако трчаш пред неа, трча по тебе .