Марфиев закон 27

Повеќе вреди еден маж дома
отколку двајца на улица.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаТрпе оди на светско првенство во фудбал. Седиштето му е најгоре на стадионот, ама задоволен е што воопшто нашол карта.... + повеќе

Смртта доаѓа пред вратата на Чак Норис, чука и чека. Вратата ја отвара Чак Норис, а смртта: - Априлилили!!!

Kinez dođe u židovsku trgovinu kupiti crni grudnjak, veličine 38. Vlasnik, židov poznat kao vješt trgovac, kaže mu da... + повеќе

Мајката му пишува писмо на синот после долго време: Драг мој сине!   Ако го добиеш ова писмо значи дека стигнало! А,... + повеќе