Марфиев закон 16

Лагата ја убива љубовта.
Искреноста уште повеќе.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаКој нема во главата има во нозете. На некои жени, тоа им е сосема доволно.

ЗОШТО СЕ ЧУВСТВУВАМ УМОРЕН И ПРЕРАБОТЕН? Порано мислев дека премалку спијам или дека работата е премногу стресна за... + повеќе

Трпе се буди во 4 часот наутро. - Трпано ја ќе одам по риба! Се спремил и излегол. Седнал во Југото и не можел да го... + повеќе

Трпе оди кај својот адвокат и овој му вика: - Слушај, имам лоша и ептен лоша вест. - Кажи ја лошата прво. - Трпана... + повеќе