Марфиев закон 5

Кога сиромаштијата чука на врата,
љубовта скока низ прозорец.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаПлавуша на квиз милионер: - Како се вика стручњак за вулкани?? - Вулканизер!

Две плавуши полагале испит. После завршувањето на испитот едната плавуша ја прашува другата: - Еј, како помина, напиша... + повеќе

U opticarskoj radnji. Zena se obraca muzu. - U nedoumici sam, sa ovim izgledam ruzno al su jeftine ,sa ovim drugim... + повеќе

Georges PHILLIPS, старец од Ванкувер во Канада се спремал за во кревет кога жена му му рекла да го изгасне светлото во... + повеќе