Марфиев Закон 4

Не прави прељуба...
Ако не наидеш на добра прилика.

Афоризми:

Повеќе од Вицотека



Одо Трпе кај својот пријател доктор гинеколог и му вели: Докторе знаеш син ми не пазел и закачил некоја болест од... + повеќе

Маж се прибира дома после средба со швалерката. Целиот мириса на парфемот на швалерката и за да се маскира малку... + повеќе

Влегуваат малиот Трпе со татко му во продавница. Трпе до касата забележува едни чудни мастики. - Тато ај купи ми од... + повеќе

Адвокатите се делат на два дела: - Едните ги познаваат законите, а дргите ги познаваат судиите.