Симпатијата

Тој што ќе се изгори од љубов,
дува и на симпатијата.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаSunčaju se Mujo i Fata na plaži, kad se Mujo opasno napali. Kaže on to Fati, a ona će njemu: • Ma jesi ti lud, pa svi... + повеќе

Идат другари под прозор кај некој папаучар: - Ајде другар во кафана? Папаучарот: - Чекај да ја прашам жена ми! После... + повеќе

Разговараат Хрват и Словенец. - Вчера ја сонував твојата Љубљана, - му вели Хрватот – Беше страшно, куќите гореа, крв... + повеќе

Станува збор за професор по математика од оние кои сакаат да си кажат: “Само Бог знае за 5-ка, јас знам за 4-ка, а вие... + повеќе