Револуција

Револуциите не ги поместуваат фотељите,
туку само задниците од фотељите.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаЈа прашува синот мајката: - Каде завршува расипаниот автомобил? - Му го продаваат на татко ти.

Иде Северина кај поп да се исповеда: Попе грешев. Знам гледав!

Како да извршите акт на насилство врз машкото? Сокријте му го даљинското!

Влегуваат малиот Трпе со татко му во продавница. Трпе до касата забележува едни чудни мастики. - Тато ај купи ми од... + повеќе