Туѓа среќа

Кога ќе почнеш да се радуваш и на туѓата среќа,
е тогаш си човек.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаДевојката го остава вереникот: - Стварно веќе не можам да издржам со циција каков што си ти, еве ти го враќам прстенот... + повеќе

Dodje Pero kod doktora: Doktor: Izvolite gospodine Pero, u cemu je problem Pero: Ma vidite doktore nekako mi je bas... + повеќе

Му се јавува на полицаец татко му на работа и му вели дека умрела мајка му. Овој целиот заплакан иде кај шефот да го... + повеќе

Си бил младич на испит по логика и професорот му вели: - Ќе ти ставам 5 зошто ништо не знаеш! А студентот му враќа: -... + повеќе