Чамецот

Само тој што не весла има време да го ниша чамецот.
Жан-Пол Сартр

Афоризми: 

Афоризми

 • Го уништивме организираниот криминал.
  Сега во државата ништо не функционира!

 • Брак е всушност фенси збор,
  за посвојување возрасно машко дете,
  кое не може да се грижи самото за себе.

 • Инфаркт-каков и да е од срце е!
  Немојте да умрете рано наутро. Ќе си го расипете целиот ден.
  Несреќа е кога среќата ти тропне на врата...

 • Кој последен се смее,
  најспоро размислува!