Одмерени

Малото знаење ги прави луѓето арогантни, големото знаење ги прави одмерени.
- Пабло Неруда

Афоризми: 

Афоризми

 • Во Нашата држава сеедно е каде се наоѓаш.
  Секогаш си на местото на несреќата.

 • Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.
  Неможе да научите ако не сте погрешиле.
  Неможете да бидете успешни ако не сте...

 • Повеќе ја сакам Владата отколку жената!
  Владата поредовно ме секса.

 • Бесмислено е да се мразат сите рози, бидејќи си се изгребал од еден трн.

  Бесмислено е да не веруваш во љубов, бидејќи една била...