Градски живот

Градски живот: Милиони луѓе, заедно осамени.

- Хенри Дејвид Торо

Афоризми: 

Афоризми

 • Големите умови разговараат за идеи.
  Просечните умови разговараат за настани.
  Малите умови разговараат за луѓе.
  Елеонор Рузвелт...

 • Лагата ја убива љубовта.
  Искреноста уште повеќе.

 • Не и судите на жената по килограмите,
  за да не ви судат по сантиметрите!

 • За да не останеме без работа,
  Господ ни направи дупка – на задникот!