Од срце

Инфаркт, каков и да е од срце е!
Немојте да умрете рано наутро. Ќе си го расипете целиот ден.
Несреќа е кога среќата ти тропне на врата, а ти не си дома.
Жената за мене е закон! Ама ги сакам дупките во законот!

Афоризми: 

Афоризми

 • Една девојка го прашува својот дечко:
  Дали си заљубен во мене?
  Тој и одговара:
  Не!
  Девојката го...

 • Жената е како сенка:
  - Ако трчаш по неа, бега.
  - Ако трчаш пред неа, трча по тебе .

 • Љубовта е сама по себе награда а омразата е сама по себе казна!

 • Ако цел ден си активен како пчела,
  работиш како коњ,
  и на крајот на денот си уморен како куче,
  тогаш консултирај се со ветеринар...