Турски серии

Големите умови разговараат за идеи.
Просечните умови разговараат за настани.
Малите умови разговараат за луѓе.
Елеонор Рузвелт
Македонските умови разговараат за турските серии.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаЗастанува полицаец автобус во кој се наоѓаат четориесет Јаховини сведоци. Влегува внатре и го прашува возачот: - Па... + повеќе

Зошто плавуша става џоинт меѓу гради? - За да ги надува.

Dodje muž kuči pijan. Žena mu opali šamar i kaže: - Hoceš li još piti? Muž čuti. Žena mu ponovo opali šamar i vikne: -... + повеќе

Доаѓа Кумановец кај доктор на преглед и докторот му вели: -Господине, ќе мора да одите на приземје во лабараторија да... + повеќе