Радост и смеа

Македонија е земја на радост и смеа!
Некои се радуваат кога гледаат како цел свет ни се смее!

Повеќе од ВицотекаТрпе и Трпана се враќаат дома од кафана, ама одлучуваат да одат по пократкиот пат, преку гробишта. Само што влегле на... + повеќе

- Пиво? - го прашува келнерот постојаниот гостин. - Не, со кола сум, донесете ми кисела вода - вели гостинот. По една... + повеќе

Dvije plavuše ozbiljno razgovaraju: 'E, draga, što misliš, je li bliže Mjesec ili London?' 'Jesi glupa, pa vidi li se... + повеќе

Е добро бе сине како доби 3 кеца?!!! Трпе: Па по македонски пишувавме реченици и, Никола напиша: Ана го сака Перо.... + повеќе