Мајсторска поговорка

Џабе ти е добра хилта, ако немаш добра бургија.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаПлавуша, црвенокоса и црнка работеле во продавница со шефица која секогаш си оди порано од работа. - Еј, ајде и ние да... + повеќе

Доаѓа програмер на бензинска: Ве молам наточете за 1000 денари. Пумпашот: - Каков 95 или 98 Програмерот: - Што, немате... + повеќе

Трпе живеел на село и еден ден си нашол жена. Ја шетал по нивите и и објаснувал. Она е шталата на комшијата, нашата... + повеќе

Што е избалансиран буџет? - Кога должиш онолку колку што си потрошил.