Можност

Можноста може да те однесе до врвот, но е потребен карактер, за да се задржиш таму.
Стиви Вондер

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаМакедонска тепачка: - Што е бе? - Што сакаш бе? - Ела бе ваму качи се! - Ела бе ти симни се! - Леле ако ти се качам... + повеќе

Трпана се мажи по четврти пат, и тоа со Трпе. Гледа Трпе и се чуди: - Како ма ти три пути мужена, а невина! - Е, како,... + повеќе

Се сретнуваат две циганчиња: - Што си бе толку блед, да не си болен? - Не бе. Мајка ми ми го изми лицето.

Чак Норис не ја следи модата. Таа го следи него.