Убија дете

Во тиквешко негде во некое село, кај сланата тивко венеше Цвете, ја видов со друг се гнете.
Tаа витка се витка, снага крши а тој проклетиот надвор сврши,
- УБИЈА ДЕТЕ

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаМу се јавува на полицаец татко му на работа и му вели дека умрела мајка му. Овој целиот заплакан иде кај шефот да го... + повеќе

Кристофер Колумбо ја открил Америка само затоа што: БИЛ НЕОЖЕНЕТ! Да имал Кристофер Колумбо жена, би било следново: • А... + повеќе

Иде жена на гинеколог и вика абе мораш да ме направиш да бидам невина, утре свадба правам и докторов вика ок, нема... + повеќе

Трпе чита оглас во весник и вели: Слушај Трале, полицијата бара машко од 25 до 45 години, силен, малку ќелав, низок,... + повеќе