Свински уши

Каква љубов,
се вљуби до уши во пача од свински уши.

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаСе враќа некој циган од печалба и таман пред да стигне во Шутка му пука гума. Извадил дизалицата и почнал да одвртува... + повеќе

Во затвор лежат двајца крадци. Едниот за кражба на часовник, а другиот за кражба на крава. Крадецот на кравата решил да... + повеќе

Проваѓа цајкан у цивилку и гледа овчара куде ги пасе овце и му вика: Ај да се кладимо, ако погоду што си да ми дадеш 1... + повеќе

01 - Закон за нормалноста - Сите изгледаат нормално додека не ги запознаеш. 02 - Закон за слушање - Ако мислиш дека... + повеќе