Граничар

Сите Ние сме граничари,
живееме на работ на границата!

Афоризми:

Повеќе од ВицотекаТрпе оди кај својот адвокат и овој му вика: - Слушај, имам лоша и ептен лоша вест. - Кажи ја лошата прво. - Трпана... + повеќе

Влегува дечко во библиотека и прашува: - Се извинувам, дали имате книги за самоубиство? - Да, онаму, третата полица од... + повеќе

Која е разликата помеѓу исончана плавуша и печено пиле? - И кај двете белото месо е најубаво!

Трпе во хотел се јавува на рецепција: - Качете се веднаш, жена ми сака да скокне од прозорецот! - Ох, па што да правам... + повеќе