Афоризми

 • Инфаркт, каков и да е од срце е!
  Немојте да умрете рано наутро. Ќе си го расипете целиот ден.
  Несреќа е кога среќата ти тропне на...

 • Штурецот летото го мина, свирејќи на виолина, и беше доста изненаден, кога дувна ветер ладен.
  Полето пусто, ни трошичка од црвче или од...

 • Двајца пријатели оделе низ една пустина. По патот се скарале и едниот го удрил другиот. Удрениот се почувствувал повредено, но молчејќи напишал во...

 • Градски живот: Милиони луѓе, заедно осамени.

  - Хенри Дејвид Торо

 • Малото знаење ги прави луѓето арогантни, големото знаење ги прави одмерени.
  - Пабло Неруда

 • Ѓаволот дојде по своето.
  Само не знам зошто ни ги остави претседателот и премиерот?!

 • Ако доцните, јавниот превоз е точен.
  Ако сте на време, јавниот превоз доцни.
  Кога ќе ги научите правилата, ќе ги променат.

 • Само тој што не весла има време да го ниша чамецот.
  Жан-Пол Сартр

Страници