Очен лекар

Доколку на сликата не го гледате прасето,
помеѓу две свињи, веднаш обратете се до Вашиот очен лекар.

Повеќе од ВицотекаПисмо од Крсте печалбарот Превод: Цвето, мори Цвето! Како си ти?  Како се децата?  Како е мајка ти?  Како се комшиите... + повеќе

- Како ќе познаеш дека плавуша возела кола? - Има кондом на мењачот.

Направи нешто за татковината - емигрирај!

Што е најлошо што може да му се случи на лилјак ? Да го фати пролиф додека спие!