Дух на гробишта

Трпе и Трпана се враќаат дома од кафана, ама одлучуваат да одат по пократкиот пат, преку гробишта.
Само што влегле на гробишта, слушаат тие силно удирање.
Преплашени и двајцата, ѕиркаат лево - десно да видат од каде доаѓа тропањето.
Кога, ете го позади една грмушка човек со чекан и глето удира по една надгробна плоча.
На двајцава и олеснува, а Трпе проговорува:
Господи, колку не исплаши, мислевме дека си некој дух!
Па, добро бе човеку, што правиш толку касно на гробишта?
Човеков одговара:
Ма будалите ми го згрешиле името!!!

Вицотека

  • Оди Црногорец во Белград, седнува во едно кафуле и нарачува кафе. Со кафето му носат и лажичка. Тој се чуди што е тоа, погледнува лево десно...

  • Си биле Aмериканец, Mакедонец и Русин. Биле на базен каде што кога ќе речат нешто, водата се претвара во тoа!
    Македонецот пред да...

  • Некој човек си водел крава по пат. Го сретнал соседот со кого баш не му биле добри односите и со искривен поглед прашал:
    - Каде го...

  • Вампир фатил златна рипка и таа му рекла да ја пушти и ќе му исполни една желба.
    Вампирот се согласил и посакал со години да пие само...