Автопат

Студент уловил златна рипка.
Рипката:
- Те молам пушти ме и ќе ти исполнам една желба!
Студентот се помислил малку:
- Слушај ај да ти верувам, гледај ваму многу ми е страв да патувам со авион и со брод. Ќе можеш ли да направиш автопат од Македонија до Америка?
Рипката:
- Е, па и ти! Тоа е многу тешко, треба многу материјал, знаеш преку океанот… тешка желба, ако може некоја друга?
Студентот:
- ОК ај те молам кажи ми како да ги разберам жените...
Рипката:
- А автопатот сакаш да биде со една или две ленти?

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаНа час по ликовно. - Деца денес ќе цртате она што сакате да го правите кога ќе пораснете. (Сите деца цртаат само малиот... + повеќе

Трпе учи да вози кола и инструкторот го проверува дали пази при менување на брзините: - Трпе, со која одиш сега? - Ах,... + повеќе

Се возеле Груевски и Заев во авион и одеднаш на Груевски му текнало: Груевски: - Да фрлам 100 евра ќе усреќам 1... + повеќе

Си биле германец, англичанец, француз, швајцарец, грк и Македонец и се фалеле што имале најдобро во нивната држава.... + повеќе