Рибата

Се сеќаваш лани кога зеде 5 дена одмор и отиде на риболов ?
- Да, и зошто ми го кажуваш ова.
- Е, па, се јави рибата и рече да си го земеш детето!

Вицотека

 • Отишја човек да се исповеда:
  - Дедо попе ја гу изневери жену ми!
  - Колко пута чедо божје?
  - Па добро ја не дојде да се фалу...

 • Активистите на една политички партија, пред изборите делат летоци низ градот и наидуваат на еден сомнителен тип. Еден од активистите го...

 • Умрел Бил Гејтс и отишол кај Господ. Бидејки направил многу за народот и за целото општеството, Господ му рекол да бира каде сака да биде во...

 • Што е разлика помеѓу жена французинка и жена македонка?
  Французинката во лева рака го држи мажот, во десната швалерот, позади неа...