Умирачка

Си оди дома Трендо, ја гледа мајка му на подот, и ја прашува:
Мамо, што ти е?
Умирам, сине - му вели таа.
А овој, по навика:
Дали е тоа твојот конечен одговор?

Вицотека

 • 08:00 Почеток на работниот ден.
  08:30 Пристигнување на работно место.
  08:45 Пауза за кафе.
  10:00 Проверка на e-mail
  ...

 • Спасенија и пишува на мајка си:
  - Драга мамо, ние сме добро. Во неделата бевме во Долно Дупени на панаѓур и кога тргнавме дома наидоа...

 • Плавуша оди во продавница и го прашува продавачот:
  - Колку пари е чоколадава?
  - Пет бакнежи!
  - Во ред, сега баба ми ќе ви...

 • Зошто жена не запросува маж?
  Зошто кога жена би клекнала пред маж, тој ќе почне да го откопчува шлицот!