Нервно

Попаметниот попушта - Нервно!

Вицотека: 

Вицотека

 • Оди Трпе да полага за командант и комисијата му вели:
  - Аман бе Трпе пак ли ќе полагаш минатиот пат не знаеше да одговориш колку се 2+2...

 • Тинејџерот Трпе се јавува кај Вера и ја прашува:
  - Здраво, што правиш?
  - Вршам научно истражување од областа на нуклеарната...

 • Осудиле крта на смртну казнау ...
  -Дали имате последна жељу крте?
  -Да, жив да ме закопате – одговорија крт.

 • Која е разликата помеѓу 10 кокошки и 3 плавуши?
  - 7