Вода

Македонец, Србин и Грк фаќаат златна рипка.
– Ако ме пуштите, ќе ви исполнам по една желба
Србинот: – Јас сакам во мојата земја сите да бидат богати.
– Договорено.
Гркот: – Јас сакам да изградиш ѕид околу Грција, бидејќи не сакам да ги гледам соседите.
– Готово, ѕидот е ставен околу цела Грција.
И на крајот, Македонецот ја прашува златната рипка:
- Дали ѕидот е водоотпорен?
- Да.
- Полни со вода!

Повеќе од ВицотекаНастава за мажи во локалниот Центар за рекреација - уписите се во тек. Заради комплексноста и тежината на содржините,... + повеќе

Sunčaju se Mujo i Fata na plaži, kad se Mujo opasno napali. Kaže on to Fati, a ona će njemu: • Ma jesi ti lud, pa svi... + повеќе

Некој пие од радост, некој од мака, а некој од сабајле

Некогаш одамна, Господ го немало седум дена од царството небесно. Кога повторно се појавил, Архангел Гаврил го прашал... + повеќе