Црнец во пустина

Некој црнец во пустина ќе умрел од жед кога покрај една оаза нашол вирче вода во кое пливала една златна рипка.
- Аман не ми ја пиј водата и ќе ти исполнам три желби – му рекла рипката.
– Добро, сакам многу вода, сакам да гледам многу женски газови и сакам да сум бел.
И рипката го претворила во WC шоља.

Повеќе од ВицотекаДиректорот излегува од работа на пладне… На вилата со секретарката… Виски. Бонбони. Заеднички туш. И после… Безумие…... + повеќе

Пијан битолчанец се враќа дома и жената го чека: - Знајш колку е сато? - Дванајсе без пет. - Седум сабајле е, матуф! -... + повеќе

Мажот, лекар се кара со својата жена, домаќинка за време на појадокот, бесен бега од масата и вели: - И да знаеш,... + повеќе

Страшниот средовечен волк рипнал во шумата пред Цвенкапа и се спремал да ја изеде. И како што било ред требало да и... + повеќе