Дупло

Човек фаќа златна риба и оваа му вели:
- Ако ме пуштиш ќе ти исполнам 3 желби, ама се што ти ќе посакаш комшијата ќе добие дупло од тоа.
- Добро, Прво сакам да ја имам најголемата куќа на светот
Рибава му дава палата, а на комшијата дупло поголема од неговата.
- Второ сакам најбрзата кола на светот.
Рибава му дава Ферари, а на комшијата некоја кола од иднината дупло побрза од оваа.
- Трето сакам да доживеам мал инфаркт!!!

Вицотека

 • Трпана и Трпе лежат во кревет, Трпана заводливо го прашува:
  – Трпе, ќе ме „казниш“ ли оваа ноќ?!
  – Спиј си Трпано, ништо не си...

 • Две плавуши:
  - Гледаш, секоја година се раѓаат се помалку бебиња...
  - Да, затоа ни опаѓа менталитетот!

 • Директорот ѕвони кај секретарката:
  - Трпано, некој идиот да не се има јавено сабајлево?
  - Не директоре, вие сте првиот.

 • Грк во Гевгелија седи во кафич, до него седнуваат три згодни женски. Гркот почиња да се удвара:
  - Ти од каде си?
  - Од Кичево....