Многу желби

Трпе слушнал на вести дека рибата раѓа повеќе од 100 риби. Еден ден отишол на риболов и фатил златна рипка и оваа му рекла:
Пушти ме и ке ти исполнам три желби.
Овој ја пуштил и рекол:
- Прво сакам да имам многу жени, второ сакам многу пари и трето сакам да те изебам.
И оваа:
Зошто да ме изебеш?
Затоа што ако ми родиш сто златни рипки цел живот желби ќе ми исполнуват.

Повеќе од ВицотекаКажуе циго на доктора: - Докторе ја имам едно дрвено, а друго ми е метално јајце! - Па имаш ли ти циго деца? - Имам...... + повеќе

Го прашува газдата еден свој работник: - Си бил некогаш во Штип? Работникот: - Ехеееј колку пати. Во Штип има евтини... + повеќе

Зборив две плавуше. Прва вика: - Доктор ми кажа наредну недељу да живу само на јабуке. Овај друга: - А што ако паднеш?

Трпана му се дере на Трпе: - Сите мажи се говеда! - Да, драга. Апсолутно сите. - И ти исто така! - Јас сум најголемото... + повеќе