Запек

Си бил еден рибар и си фатил златна рипка. Рипката го моли да ја пушти и му вели дека ќе му исполни три желби. А рибарот на тоа вели:
- Не сери ма!
И кутрото рипче умрело од запек!

Повеќе од ВицотекаИграле фудбал, Македонија - Бразил. И на градски Роналдињо треба да шутира слободен удар, ама живиот ѕид на Македонија... + повеќе

Влегува дечко во аптека и ја прашува аптекарката: Дали имате кондом со вкус на малина? Немаме. Дали имате кондом со... + повеќе

Плавуша излегува од кино и се смее на глас. До неа се доближува еден маж и ја прашува: - Со среќен крај ли беше филмот... + повеќе

Отишја човек да се исповеда: - Дедо попе ја гу изневери жену ми! - Колко пута чедо божје? - Па добро ја не дојде да се... + повеќе