Кокошарник

Се продава кокошарник во охрид со поглед на езеро

Вицотека: 

Вицотека

 • Влегува мажот во спална со овца под рамо, додека жена му лежи во кревет.
  - Драга, ова е свињата која ја е*ев секогаш кога ти ќе ми...

 • Мајка му му вика на Трпе:
  - Те избркале од школо поради лошо поведение?
  - Срам да ти е!
  - Угледај се на татко ти!
  -...

 • Соседот го прашал Цветко:
  - Абе, да не ти пуши кравата?
  - Не!
  - Епа тогаш ти гори шталата.

 • Охрид е единствениот град во светот,
  каде езерото е побистро од градоначалникот!