Пит бул

Побегнат е пит бул. Црн, со жолти дамки. Се одзива на име Роки. Ако некој го види, нека бега одма.

Вицотека: 

Вицотека

 • Разговараат двајца пријатели: Како е кај вас на работа? Исто како во Вип! Опаа, значи лапате добри...

 • Умира Рамче, и на вратата од рајот слуша глас:
  - Добредојдовте во рајот, тука не треба да се грижите за пари, тука пари нема. Не треба...

 • Јасновидец му ја кажува судбината на млад човек:
  - До 50-тата година ќе страдаш од недостаток на пари.
  - А потоа?
  - Потоа...

 • Zgodna studentkinja nikako da položi ispit pa je profesor malo kritikuje. Ona, svesna svoje lepote i šarma, reče:
  • Profesore, sve ću...