Мираз

Оглас во весник:
Кој ќе ми најде жена со мираз од 100.000 евра, ќе му дадам 50.000 евра. И плус ќе му ја подарам и жената.

Вицотека

 • Кристофер Колумбо ја открил Америка само затоа што: БИЛ НЕОЖЕНЕТ! Да имал Кристофер Колумбо жена, би било следново:
  • А зошто мораш да...

 • Го прашува Трпе Господ:
  Господе кога ќе дојде судниот ден?
  Одговор:
  Уф, Господ знае!

 • Плавуша на квиз милионер:
  - Како се вика стручњак за вулкани??
  - Вулканизер!

 • Една жена, на пазар, продава јајца. Останатите ги продаваат по 5 денари, а таа бара 10. Ја советуваат:
  -Жено, спушти ја цената, нема...