Ѕвонче

Плавуша дала оглас во којшто навела дека бара способен дечко којшто може да ја задоволи во кревет.
Следниот ден некој и ѕвони на врата и гледа човек без раце и без нозе, а тој и вели дека е тука за огласот којшто го објавила. Таа му вели:
- Бегај бре, што ќе си ми ваков? Како можеш ти да ме задоволиш во кревет?
- Како како? Па што мислиш, како заѕвонив на ѕвончето?

Вицотека

 • Srce moje, šta ima za ručak?
  • Ništa, mužiću moj!
  • Pa i juče je bilo ništa?!
  • E, pa skuvala sam za...
 • Што велат новороденчиња во БиХ кои се родени со царски рез:
  - Ни матичен број ни пи*ка материна!

 • Што е програмер:
  Личност која ќе ти го реши проблемот што не си знаел дека го имаш, и тоа на начин на кој нема да го разбереш.

 • Си биле две ѓупки и ваделе моркови и вади едната 30см морков и другата му вели:
  - Ко на маж ми е!
  - Толкав му е?
  - Не бе...