Торта

Доктор држи предавање пред голема публика во Оксфорд:
Материјалот што го ставаме во нашите стомаци требаше да не убие - барем повеќето од нас кои тука седиме - уште пред многу години.
Црвеното месо е полно со стероиди и боја. Безалкохолните пијалаци доведуваат до кородирање на слузокожата на вашиот желудник. Кинеска храна е полна со Monosodium glutamat.
Долгите диети можат да бидат катастрофални, а никој од нас не ги разбира долгорочните штети предизвикани од бактериите во водата за пиење.
Но, постои едно нешто што е најопасно од сè, и повеќето од нас го јаделе или ќе го јадат.
Може ли некој тука да ми каже која е таа храна, која кај повеќето од нас предизвикува болка и страдање со години по јадењето?
По неколку секунди тишина, 70-годишен човек во предниот ред крева рака и прашува благо: Свадбена торта?

Повеќе од ВицотекаДве госпоѓи во најдобри години решиле да излезат навечер сами без мажите. Вечерале се начукале и дошло време за дома.... + повеќе

Postrojio kapetan vojnike pa pita jednog: - Odakle si ti? - Od Niš - reče ovaj. - Ne kaže se od Niš nego iz Niša,pizda... + повеќе

Толку си глуп што кога ќе ти го украдат телевизорот, ќе трчаш да им го дадеш даљинското?

Игра човек карти со своето куче во парк. Им приоѓа човек и вика: Леле колку ви е паметно кучето! А па и не е баш толку... + повеќе