Мотика

Продавам полуавтоматска мотика. Ти ја дигаш, а она сама си пада.

Вицотека: 

Вицотека

 • На семејниот ручек се развикал таткото:
  - Има да се ожениш и точка! Не ме интересира тоа твоето модерно „јас сум геј“. Ќе се растрчаме...

 • Што е избалансиран буџет?
  - Кога должиш онолку колку што си потрошил.

 • Бандити запираат воз. Ги собираат патниците, на една страна мажите на друга жените.
  Главниот на разбојниците наредува:
  - Сите...

 • Го прашуваат малиот Трпе.
  - Го сакаш тато?
  - Не, он ме тепа!
  - А мама, ја сакаш ли?
  - Не, и мама ме тепа!
  - Е...