Педантен маж

Трпе, мртов пијан, запуштен, небричен со шпил од карти во рака, пушејќи цигара ѕвони на ѕвончето во една куќа.
Вратата ја отвара една средновечна жена.
- Повелете!
- Извинете што ѕвонам во овие касни саати. Дали вие, оставивте оглас на интернет дека барате педантен маж, кој не пие, не пуши, не се коцка...
- Да, точно така!
- Е па јас дојдов да Ви кажам да не рачунате на мене!

Вицотека

 • Културна мува прашува друга мува:
  - Извинете, дали оваа столица e слободна?

 • Трпе:
  - Тато, ти си фудбалер, знам дека ќе ме разбереш...
  Тато:
  - Што е сине ?
  Трпе:
  - Јас денес направив...

 • Мажот, лекар се кара со својата жена, домаќинка за време на појадокот, бесен бега од масата и вели:
  - И да знаеш, воопшто не си добра...

 • Мочаат под едно дрво зајакот и магарето.
  Магарето - Зајко, зошто курето ти е со цртки.
  Зајкото - Е, па за секоја девојка ставам...