Ѕвезди

Трпана му вели на Трпе:
Е Трпе, Трпе, ниту кога бевме млади не ми симнуваше ѕвезди, ниту кога се земавме, ниту пак до ден денешен ми немаш симнато ѕвезда.
Па што да правам ма Трпано кога по огласи за работа никој не бара астронаут.

Вицотека

 • Две госпоѓи во најдобри години решиле да излезат навечер сами без мажите. Вечерале се начукале и дошло време за дома. По пат им се примочало...

 • Зошто власите имаат голем нос?
  Затоа што воздухот е бесплатен!

 • Наградна игра во маркет за техника.
  Ако купите шпорет модел DE Lux од 39,999.00 денари,
  во релната ќе најдете една буква,
  ...

 • Се враќа глушецот дома во дупката и ја затекнува жена си во кревет со лилјак:
  - ...Па добро ма!..., зар од толку глувци и стаорци ти...