Обичен плик ве молам

Човек влегува во продавницата и гледа ситуација:
Продавачката плаче и се извинува, а човекот до нејзе се дере:
- Пи*ка ти материна во живот више нема да стапнам во оваа продавница додека ти работиш овде.
Ќе се жалам и кај газдата и ќе го натерам да те избрка од работа, ме слушна ли пи*ка ти материна!
И човекот со трчање излага од продавница.
Другиот човек само што влегол и приоѓа на девојката, а она ги брише солзите, со осмех и принудена насмевка:
- Повелете, како можам да ви помогнам?
Човекот ја прашува дали и треба нешто, а она со насмевка одговара:
- Не, ви благодарам повелете.
- Може ли да добијам плик?
- Каков плик сакате, имаме стандардни димензии, големи, мали, помали!
- Обичен плик ве молам.
- А имаме и во боја сина, жолта, црвена, бела, зелена, портокалова !!!
- Ве молам, сина само побрзо ќе ми побегне автобусот.
- Господине имаме сина со риги, бледо сина, темно сина, сино море !!!
- Ве молам, обична сина, но што може побрзо !
- А кој облик, имаме во облик на срце, триаголник, круг...
- Ве молам обичен плик, но побрзо автобусот ќе ми побегне.
- Но, господине дали ви треба и маркица?
- Да ми треба дајте ми и маркица, ама побрзо автобусот тргнува!
- За во државава или за надвор од државава?
- За во државава.
- И сакате ли таа да биде со луѓе, животни, природни убавини?
- Ве молам, дај со животно само побрзо!
- Па видете вака, имаме цицачи, птици, влечуги?
- Ве молам, нека биде птица само побрзо да го стигнам автобусот!
- А каква птици, преселници, грабливки!!!
- Ве молам нека биде грабливка ама најбрзо веќе нема да го стигнам автобусот!!!
- Имаме орли, соколи, мршојадци?
- Ве молам нека биде орел.
- Ние имаме со златен, белоглав!
- Ве молам, нека биде златен орел.
- Сакате да лета, да седи на гранка, да ги храни малите?
- Нека лета ве молам.
- Над кањон, над езеро?
- Дајте било што и така автобусот ми избега!
Во тој момент влегува човекот од почетокот на вицот со говно во рацете го фрла на пунктот и вика:

Еве ти пи*ка ти материна, за вакво говно ми требаше тоалетна хартија!!!


 

Вицотека

 • Трпе на одмор во Шпанија. Седи на една лежалка покрај базенот и се мисли како да го зеза црнецот којшто се сонча на соседната лежалка.
  ...

 • Отишла баба на доктор со нож во колено.
  Докторот ја прашал што и е зошто има нож, а бабата му одговорила:
  - Сакав да се...

 • Тетовка, љута, му вика на вереникот:
  - Ја више немоем ваќе.
  - Со ваква стипса нејќем да бидем верена.
  - Еве ти го го враќам...

 • Има четири степени на лудило:
  1. Зборуваш сам со себе.
  2. Се караш со себе.
  3. Губиш во караницата сам со себе.
  4. Не...