Опашка

Се сретнале двајца пријатели Трпе и Трале:
- Еј, Трпе како си?
- Како куче, на туѓо одма се џиткам и синџир ќе искинам, а на домашното ни опашката не ја мрдам !!!

Вицотека

 • Проваѓа цајкан у цивилку и гледа овчара куде ги пасе овце и му вика:
  Може ли ако погоду што си да ми дадеш 1 овцу?.. и овчар се сложија...

 • - Уџите молим вас. – Ааа ма ми ни смо за уџиџавање.
  - Звачу полиције! – Звај, звај!
  - Пошто су вам пуканака?
  - Јесте се...

 • Доаѓа жена кај адвокат и се жали на нејзиниот маж. Адвокатот ја советува да се разведе, а таа:
  - Не сум луда! Тој ме мачи 15 години и...

 • Crnogorac piša, ruke mu iza leđa, a pogled mu uprt u nebo.
  Prolazi prijatelj pokraj njega i upita ga:
  - Ej Milutine, pobogu...