Работа

Трпе дава оглас:
Ја повикувам мојата жена Трпана да се врати,
како би го работеле она што не го работевме,
бидејќи да го работевме тоа,
она денес не би го работела тоа што го работи.

Вицотека

 • Оди Македонецот кај Гркот на гости кој му е деловен партнер .
  Кога влегол во дворот имал што да види раскош невиден, преубав двор со...

 • Дете ја прашува мајката:
  - Мамо како настанале луѓето?
  - Од мајмуни сине!
  После тоа детето оди кај татко си:
  - Тато...

 • Како настанал гуштер?
  Му дале на влав да храни крокодил.

 • Отишол албанец во Белград во болница, по некое време го примил докторот:
  - Шта ти је? - го прашал,
  а албанецот: - Бољи, бољи!!!...